2019. година

 

ПОСТХУМНО – НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

магисту

Д Р А Г И Ш И  К О С Т И Ћ У

из Лесковца

Мр Драгиша Костић коаутор је књиге „Живот и дело Милоша С. Милојевића“ са колегом акд. проф. др Радомиром Ђорђевићем. Штампањем другог издања ове књиге са Кућом књиге „Сербона“ из Ниша, наше удружење успешно је из заборава вратило Милојевића широм Србије, и то у: Богатићу, Шапцу, Нишу, Београду, Новом Саду, Сомбору, Лозници…

Уз велико жаљење што уважени мр Драгиша Костић није међу нама, верујемо да овим чином одајемо почаст уваженом научном раднику Музеја у Лесковцу, чијим залагањем се у овом крају очувало сећање на Милоша С. Милојевића. Такође, верујемо да уз ово признање зајдено са породицом почившег одржавамо континуитет сећања.

Црна Бара, 04. октобар 2019. године.

 

2018. година

 

НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

академику професору доктору

Р А Д О М И Р У   Ђ О Р Ђ Е В И Ћ У

из Ниша

Акад. проф. др Радомир Ђорђевић је неуморним радом као и сам Милојевић дао максималан допринос у промовисању Милојевића, његове Праве историје Срба, као и осталих доприноса свеопштем очувању Србства.

Уважени акад. проф. др Радомир Ђорђевић коаутор је књиге „Живот и дело Милоша С. Милојевића“ са колегом Мр Драгишом Костићем. Штампањем другог издања ове књиге са Кућом књиге „Сербона“ из Ниша, наше удружење заједно са уваженим добитником овог престижног признања, представило је Милојевића широм Србије, и то у: Богатићу, Шапцу, Нишу, Београду, Новом Саду, Сомбору, Лозници…

Акад. проф. др Радомир Ђорђевић је председник друштва за научно-истраживање најстарије историје Срба „Сербона“ из Ниша, чији се рад огледа у немерљивом доприносу као у проучавању истините историје Срба, тако и у чувању лика и дела Милоша Милојевића.

Знамо да је награда ове године по први пут додељена у праве истините и честите руке. И верујемо да ће наш акд. проф др Радомир Ђорђевић још дуго са нама ослобађати Србију истином као што је то чинио и наш Милош Милојевић када је ослобађао Јужну Србију у време Српско-турског рата.

Црна Бара, 01. октобар 2018. године.